lördag 14 mars 2020

Lost Girls (2020)






Amerikansk drama/thriller i regi av Liz Garbus

Skådespelare: Amy Ryan, Thomasin McKenzie, Lola Kirke, Gabriel Byrne, Dean Winters m.fl

Netflixpremiär: 13 Mars 2020

Betyg: 3,5/5

En mamma ser fram emot att hennes äldsta dotter ska komma hem på middag, men ingen dotter dyker upp och efter 48 timmar gör hon en anmälan till polisen. Men polisen verkar inte bry sig, speciellt då de får veta att dottern är prostituerad. Hade det inte varit för en polis som rastar sin hund och stöter på några lik så hade polisen glömt bort fallet. Men bland liken fanns inte dottern och polisen verkar bry sig mer om de hittade liken. Hade det inte varit för en orolig mamma och hennes envishet så hade inget hänt. Spåren leder mamman till ett grindsamhälle, det sista stället som hennes dotter hade blivit sedd innan hon försvann spårlöst.

Innan filmen dyk upp igår på Netflix så hade den världspremiär på Sundance Film Festival och en del andra festivaler. Den är baserad på en bästsäljande bok av Robert Kolker och handlar om ett verkligt fall som hände 2011.

Det är svårt att inte bli berörd av filmen och alla som är föräldrar kan säkert identifiera sig med Mari Gilbert som är mamman vars dotter försvann. Visst Mari hade aldrig kunnat bli årets mamma, hon har sina brister och gjort en del fel val i livet men likväl var hon en mamma som oroade och letade efter sin dotter. Som publik kan man inte bli annat än förbannad av de passiva och inte så förstående poliserna. Hade inte Mari varit en envis och bångstyrig kvinna som kunde sparka igång poliserna så hade säkert inget hänt, hon var verkligen som en finne i röven på dom och startade sin egen undersökning, till polisernas stora förtret.

Riktigt bra, spännande och känslosam film, jag är den första som får krypa till korset och erkänna filmens kvalitéer, med tanke på att jag trodde det var något snabbproducerad skit som en del av Netflix filmer har en tendens att vara. Skådespelarna är bitvis lysande och förmedlar storyn bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar